Ο Δήμος Αντιπάρου συνεργάζεται με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν. και θα παρουσιάσουν το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε το ΚΕΑΝ στους μαθητές του Δήμου Αντιπάρου .

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ


Ημερ 26/03/2012

Ο Δήμος Αντιπάρου αξιοποιώντας την προσπάθεια της Ομοσπονδίας Παριανών συλλόγων και θέλοντας να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας και κυρίως της νεολαίας μας σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, συνεργάζεται με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν.( Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων).
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα παρουσιάσουν το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε το ΚΕΑΝ με τη στήριξη της Vodafone Planetbook στους μαθητές του Δήμου Αντιπάρου (Ε, ΣΤ, Δημοτικού – Γυμνασίου – Α΄Λυκείου)στις 29 Μαρτίου αντίστοιχα.

Το Planetbook απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε μεγάλους και έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει , να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων σε περιβαλλοντικά θέματα , συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία.

Το περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι Planetbook εξελίσσεται πάνω σε ένα δέντρο όπου υπάρχουν τρείς ζώνες:
Η γκρίζα ζώνη, όπου ο παίχτης δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που έχουν «πληγώσει τον πλανήτη»
Η ζώνη της Ελπίδας και της συμμετοχής , όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας μας ( GreenPeace, WWF,Αρχέλων, Μεσόγειος SOS , ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαική Έκφραση ) και
Η ζώνη που σώζουμε τον πλανήτη.

Υπάρχουν 700 κάρτες ερωτήσεων , όπου ο παίκτης καλείτε να απαντήσει σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τη ΓΗ , τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ καθώς και «γκρίζες».
Υπάρχουν επίσης 50 ερωτήσεις των ΜΚΟ καθώς και κάρτες δράσης. Όπου ο παίκτης επιβραβεύεται όταν κάνει μια δράση για το περιβάλλον (κλείσει κάποια συσκευή stand by κλπ.)
Στόχος να «μαζέψει» τα κομμάτια ενός puzzle και να ξαναφτιάξει τη ΓΗ.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, θα μοιραστούν επιτραπέζια παιχνίδια Planetbook σε κάθε σχολείο.


Ο Δήμαρχος Αντιπάρου
 

 

Read 3086 times Last modified on Monday, 26 March 2012 10:31
Cookie Policy

By using antiparos.gr website, you agree with the usage of cookies.