Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου , με κλαδιά ελιάς , συγκίνηση, σημαίες , πανό και τσαμπούνες ο Δήμος Αντιπάρου υποδέχτηκε τη Φλόγα της Ελπίδας των Special Olympics 2011 τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

 

 

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                            
ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                                                                                                         
Τηλ.2284061570
Φαχ.2284061218
Νομός Κυκλάδων,Τ.Κ 84007
                                                                                          
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
   Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου , με κλαδιά ελιάς , συγκίνηση, σημαίες , πανό και τσαμπούνες ο Δήμος Αντιπάρου υποδέχτηκε τη Φλόγα της Ελπίδας των Special Olympics 2011 τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.
 
   Η Φλόγα της Ελπίδας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Αθήνα 2011 άναψε στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στις 9 Ιουνίου και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο και στην Κωνσταντινούπολη, μεταφέροντας το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο , και τη δημιουργία ίσων ευκαιριών μεταξύ των πολιτών.
 
     Η Φλόγα με την αποστολή, που αποτελούνταν από 46 αθλητές και συνοδούς και καλύφθηκε τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά, έφθασε στο λιμάνι της Αντιπάρου στις 11 το πρωί με ειδικό δρομολόγιο του ferry boat,  το οποίο πλαισίωναν ψαροκάικα του νησιού και τα σκάφη του τοπικού Ναυτικού Ομίλου.
 
   Η υποδοχή από τα παιδιά και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί ήταν ενθουσιώδης. Όλοι μαζί διασχίζοντας τον πεζόδρομο κατευθύνθηκαν προς το κάστρο και την πλατεία, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ Γιάννης Λεβεντάκης. Οι Αθλητές άναψαν με την Φλόγα τους το βωμό της ελπίδας . Ακολούθησε μια όμορφη τελετή. Η Προθιέρεια απήγγειλε τον Ολυμπιακό Ύμνο του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά αφήνοντας ένα άσπρο περιστέρι, ενώ οι ιέρειες στεφάνωσαν με ελιά τους αθλητές.
«Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την ελπίδα και την αισιοδοξία που μας μεταγγίζετε…..» τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο μυνημά του ο Δήμαρχος του νησιού και συνέχισε:» Συμμετέχουμε σε μια παγκόσμια γιορτή  δύναμης και ομορφιάς, διαφορετικότητας και συναδελφικότητας , η οποία μας δίδει μαθήματα πίστης και αφοσίωσης σε υψηλές αξίες ,υιοθετώντας δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενισχύουν το σεβασμό των ανθρώπων και προασπίζουν τα δικαιώματα τους στη ζωή.
Είναι τιμή μας που υποδεχόμαστε στον τόπο μας τους πρεσβευτές αυτών των αξιών , τους αθλητές των Special Olympics από όλο τον κόσμο.»
 Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου. Στη συνέχεια ακολουθώντας την ίδια διαδρομή κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι όπου τους παρατέθηκε γεύμα σε ταβέρνα του νησιού και στις 2:30 αναχώρησαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Πάρο και την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
 Πιστεύουμε η ολιγόωρη παραμονή τους στο νησί μας να ήταν αρκετή έτσι ώστε να γίνουν δέκτες των παραδόσεων μας , της ομορφιάς του γαλάζιου, της οσμής της θάλασσας, της κυκλαδίτικης ζεστής φιλοξενίας και κυρίως του μηνύματος μας που είναι: σεβασμός στη διαφορετικότητα, στην αλληλεγγύη και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Κατά γενική ομολογία όλων το πετύχαμε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.
Ευχαριστούμε τους φορείς, τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, όλους όσους συμμετείχαν, συνεργάστηκαν και συνέβαλαν σε αυτό.
 
 
 
 
 
 
Ο Δήμαρχος Αντιπάρου
 
 
ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 
 

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
4.jpg3.jpg2.jpg1.jpg5.jpg
 
 
Read 3279 times Last modified on Monday, 27 June 2011 06:26
Cookie Policy

By using antiparos.gr website, you agree with the usage of cookies.