ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

4 Ιουνίου, 2020

Kαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εφ’ όσον είναι ιδιοκτήτες όμορων με αιγιαλό επιχειρήσεων να υποβάλλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στο Δήμο Αντιπάρου προσκομίζοντας τα προβλεπόμενα εκ του νόμου δικαιολογητικά:

Η αίτηση (*ΕΝΤΥΠΟ Α) θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

 1) το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία του αιτούντος, το είδος και η διεύθυνση της επιχείρησης (εάν πρόκειται για εταιρείες θα πρέπει να υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτής και η ιδιότητα του να προκύπτει από το προσκομιζόμενο καταστατικό), διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνα επικοινωνίας.

 2) η θέση, η έκταση (τ.μ.) και η δραστηριότητα που θα ασκηθεί στον αιτούμενο προς χρήση χώρο (π.χ. ομπρέλες με ξαπλώστρες ή καθίσματα με ή χωρίς τραπεζάκι, εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής).

Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλονται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 α) φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας/γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος/ ξενοδοχείου κ.τ.λ., με την ρητή προϋπόθεση ότι αυτή ισχύει,

 β) Απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή που διατίθεται ελεύθερα στο κοινό «Ελεύθερη θέαση Ορθοφωτοχαρτών» της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr). Στο απόσπασμα αυτό θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου ο αιτούμενος προς παραχώρηση χώρος, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 παρ. 1 Γενικά Α) της ΚΥΑ), ή Υπόβαθρο Ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του Ν. 4281/2014, ή Απόσπασμα Τοπογραφικού Διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας όπου αυτός υφίσταται, όπου θα αποτυπώνεται ο αιτούμενος προς χρήση χώρος.

 γ) Έναρξη επιτηδεύματος από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

 δ) φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας,

 ε) βεβαίωση από την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, ότι ο ενδιαφερόμενος δεν είναι οφειλέτης του Δήμου (Δημοτική Ενημερότητα, άρθρο 285 του Δ.Κ.Κ.),

 στ) φορολογική ενημερότητα τελευταίου τριανταήμερου (30 ημέρες)

Εφόσον η αίτηση υποβάλλεται από εταιρεία θα πρέπει να υπογράφεται από το νόμιμο εκπρόσωπό της και η ιδιότητά του να προκύπτει από νόμιμο προσκομιζόμενο έγγραφο (π.χ. καταστατικό).

Κατ’ εξαίρεση αποκλειστικά για το έτος 2020, όσοι είχαν συνάψει μισθωτήρια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2019 με τους όρους και τις προϋποθέσεις της αριθμ. ΔΔΠ0007378/ 0454ΒΕΞ2017/11-5-2017 κοινής υπουργικής απόφασης όπως αυτή τροποποιήθηκε και ίσχυσε έως 31/12/2019, δύνανται να συνάψουν νέες μισθώσεις για τις ίδιες θέσεις . 

Η αίτηση (*ΕΝΤΥΠΟ Β) συνοδεύεται από *Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία οι αιτούντες βεβαιώνουν τη μη κατάληψη του προς μίσθωση χώρου καθώς και την ισχύ των προϋποθέσεων της προηγούμενης παραχώρησης. Μαζί με την αίτηση θα υποβάλλεται και επικυρωμένο αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος της προηγούμενης μίσθωσης.

Επισημαίνεται ότι:

Ο μισθωτής υποχρεούται να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία, ενώ αν διαπιστωθεί ότι αυτά δεν είναι ορθά, η παραχώρηση ανακαλείται αυτοδικαίως και λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας του άρθρου 27 του ν. 2971/2001.

 Κατ’ εξαίρεση για το έτος 2020, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις του άρθρου 7 της ανωτέρω  κοινής υπουργικής απόφασης. Το αντάλλαγμα αποδίδεται σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 15 του ν. 2971/2001.

Σημειώνεται ότι, δεδομένης της εξυπηρέτησης του κοινού απομακρυσμένα, τυχόν αιτήσεις και δικαιολογητικά θα υποβάλλονται και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση:[email protected] Τηλ. Επικοινωνίας: 2284061570. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν πλήρεις αιτήσεις έως 12/06/20.

*Τα έντυπα (ΕΝΤΥΠΟ Α-ΕΝΤΥΠΟ Β- Υπ. Δήλωση ) χορηγούνται από το Δήμο Αντιπάρου.

DOWNLOAD:

ΕΝΤΥΠΟ-Α-_-ΑΙΤΗΣΗ-ΓΙΑ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ-ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΣΕ-ΟΜΟΡΟΥΣ 

ΕΝΤΥΠΟ-Β-_-ΑΙΤΗΣΗΣ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ-ΑΙΓΙΑΛΟΥ-ΣΕ-ΟΜΟΡΟΥΣ_ΚΑΤ-ΕΞΑΙΡΕΣΗ-2020

ΥΔ ΟΜΟΡΗΣ 2020