Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Δήμου Αντιπάρου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

 

Η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποτελεί βασικό μέλημα του Δήμου Αντιπάρου.

Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (ΓΚΠΔ), με το παρόν κείμενο παρέχεται ενημέρωση για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τα δικαιώματα των υποκειμένων της επεξεργασίας, σύμφωνα με το άρθρο 13 του παραπάνω Κανονισμού. Η παρούσα δήλωση ιδιωτικού απορρήτου αφορά τις πληροφορίες που συλλέγουμε από εσάς όταν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας.

Συλλέγοντας αυτές τις πληροφορίες, δρούμε ως υπεύθυνοι επεξεργασίας δεδομένων και, βάσει νόμου, είμαστε υποχρεωμένοι να σας παρέχουμε πληροφορίες για εμάς, για το λόγο και τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, και για τα δικαιώματα που έχετε πάνω σε αυτά.

Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα, προκειμένου να ενημερωθείτε επαρκώς αναφορικά με το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε.

Προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με τον παραπάνω Κανονισμό, στο άρθρο 4 αναφέρεται ότι νοούνται ως:

«δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα»: κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων»)· το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου, ενώ

«επεξεργασία»: κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

 

Ποιοι είμαστε;

Η Κοινότητα Αντιπάρου ιδρύθηκε το 1914 και προήχθη σε Δήμο το 2010 με την εφαρμογή του σχεδίου νόμου «Καλλικράτης», βάσει της αρχής του «κάθε νησί και δήμος». Καταλαμβάνει δε έκταση 35,1 τ.χλμ. συμπεριλαμβάνοντας τη νήσο της Αντιπάρου, το Δεσποτικό και το Στρογγυλό.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Δήμου εδώ:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΣ, 6976837114, Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας συλλέγουμε αυτόματα ορισμένες πληροφορίες με τη χρήση cookies (όπως πχ. IP η πληροφορίες προτιμήσεων, στοιχεία χρήσης συσκευής), δηλαδή πληροφορίες που μας επιτρέπουν να θυμόμαστε εσάς και τις προτιμήσεις σας κατά τη χρήση αυτού του παρόντος ιστότοπου. Χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή πληροφοριών αυτού του είδους. Τη διεύθυνση ΙΡ σας, την οποία χρησιμοποιούμε για να καταγράφουμε το ενδιαφέρον σας και τις επισκέψεις σας στον ιστότοπό μας. Επίσης συλλέγουμε τα στοιχεία που θα παρέχετε εσείς οι ίδιοι κατά τη συμπλήρωση της σχετικών φορμών ή αιτήσεων που μας υποβάλλετε για την εξυπηρέτησή σας συμπεριλαμβανομένων του ονοματεπώνυμου και των στοιχείων επικοινωνίας σας.

Πως χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας;

Αυτή η ειδοποίηση απορρήτου δηλώνει πώς εμείς, ο Δήμος Αντιπάρου, θα συλλέξουμε και θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, να διατηρούμε επαφή μαζί σας και να διαχειριζόμαστε αιτήματα ή παράπονα που μας υποβάλλετε.

Ο Δήμος Αντιπάρου θα επεξεργαστεί (συλλέξει, αποθηκεύσει και χρησιμοποιήσει) τις πληροφορίες που παρέχετε με τρόπο συμβατό με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ε.Ε (ΓΚΠΠΔ). Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις πληροφορίες σας ακριβείς κι ενημερωμένες και να μην τις κρατήσουμε για περισσότερο απ’ όσο είναι απαραίτητο. Το πόσο καιρό θα πρέπει να διατηρούνται ορισμένα είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μπορεί επίσης να διέπεται από συγκεκριμένες απαιτήσεις του τομέα των επιχειρήσεων και συμφωνημένες πρακτικές.

Γιατί συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες ;

Προκειμένου να προηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας χρειάζεται να συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε πως οι πληροφορίες που συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλες γι’ αυτό τον σκοπό και δεν οδηγούν σε προσβολή της ιδιωτικότητάς σας.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται μέσω cookies μας επιτρέπουν να θυμόμαστε εσάς και τις προτιμήσεις σας κατά τη χρήση του παρόντος ιστότοπου ώστε να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία πλοήγησης καθώς και υψηλότερης ποιότητας υπηρεσίες.

Πρόκειται να μοιραστείτε τα δεδομένα μου με κάποιον άλλον;

Πιθανόν να μοιραστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με τρίτους παρόχους υπηρεσιών που συνδέονται με την ιστοσελίδα μας ή/και με το Δήμο Αντιπάρου κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Τυχόν τρίτα μέρη με τα οποία μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα είναι υποχρεωμένα να διατηρήσουν τα στοιχεία σας με ασφάλεια και μόνο στα πλαίσια νόμιμων σκοπών επεξεργασίας. Ο Δήμος Αντιπάρου δεν επεξεργάζεται και δε διαβιβάζει τα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση, παρά μόνο στην περίπτωση που υπάρχει άλλος νόμιμος λόγος επεξεργασίας ή υποχρέωση.

Οι πληροφορίες σας αποθηκεύονται στο σύστημα επεξεργασίας του παρόχου φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας και άλλων παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών όπως η Google των οποίων η έδρα βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι πιστοποιημένοι στην Ασφάλεια Απορρήτου Ε.Ε- ΗΠΑ διαθέτοντας επαρκή μέτρα προστασίας.

Ο Δήμος Αντιπάρου δε χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που μας παρέχετε για να λάβει οποιαδήποτε αυτοματοποιημένη απόφαση που μπορεί να σας επηρεάσει.

Για πόσο διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες σας ;

Διατηρούμε τις πληροφορίες πλοήγησής σας συνήθως ανώνυμης και για το χρονικό διάστημα ισχύος της παραμονής σας στον ιστότοπό μας. Εντούτοις είναι πιθανό να διατηρηθούν τα δεδομένα σας το πολύ μέχρι 2 έτη. Σε περίπτωση που μας αποστείλετε κάποιο αίτημα ο χρόνος διατήρησης των στοιχείων που μας παρέχετε εσείς οι ίδιοι (π.χ στοιχεία επικοινωνίας μαζί σας) ποικίλει ανάλογα με το χρόνο ικανοποίησης του αιτήματός σας.

Επικοινωνίες μέσω email

Με τη συγκατάθεσή σας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε για να σας στείλουμε υλικό επικοινωνίας μέσω e-mail, σχετικά με την πορεία αιτήματος από τη φόρμα υποβολής αιτημάτων ή αίτησης που μας θέσατε από τη φόρμα αίτησης πιστοποιητικού. Εάν εγγραφήκατε σε ένα από τα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, θα σας στέλνουμε επίσης το ενημερωτικό δελτίο που ζητήσατε.

 

Cookies ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί τεχνολογίες “cookies”, για να μπορούμε να σας διακρίνουμε από άλλους επισκέπτες, να καταγράφουμε τη διεύθυνση IP σας και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας.  Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες, βελτιώνοντας τη σχεδίαση του ιστότοπου, αλλά και των υπηρεσιών μας. Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων το οποίο τοποθετείται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο και μας βοηθούν να βελτιώνουμε τον ιστότοπό μας υπολογίζοντας ποια σημεία έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους χρήστες. Έχετε τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τα cookies ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες ανά πάσα στιγμή μέσα από τις επιλογές του προγράμματος περιήγησης, αλλά αν το κάνετε είναι πιθανό να μην έχετε πρόσβαση σε συγκεκριμένες δυνατότητες και υπηρεσίες που καθιστούν την εμπειρία σας στον ιστότοπο πιο αποδοτική και ευχάριστη. Για λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies, μπορείτε να ενημερωθείτε από την πολιτική cookies που είναι αναρτημένη στον παρόν ιστότοπο.

 

Τα δικαιώματά σας

Αναφορικά με την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, έχετε τη δυνατότητα, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στο Δήμο, άσκησης των ακολούθων δικαιωμάτων, όπως:

-δικαίωμα πρόσβασης, δηλαδή δικαίωμα να ενημερώνεστε για τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία μας και να αποκτάτε αντίγραφα,

-δικαίωμα διόρθωσης, δηλαδή δικαίωμα να ζητάτε τη διόρθωση ανακριβειών και λαθών στα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία μας,

-δικαίωμα διαγραφής, δηλαδή δικαίωμα να ζητήσετε να διαγραφούν ή να πάψουν να χρησιμοποιούνται τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται στα αρχεία μας, υπό τον όρο των ειδικότερων περιορισμών που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό,

-δικαίωμα περιορισμού, της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας και πάλι εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Γενικό Κανονισμό,

-δικαίωμα φορητότητας, δηλαδή δικαίωμα να ζητήσετε από το Δήμο την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν στον οργανισμό που θα της υποδείξετε, εφόσον αυτά είναι τεχνικά δομημένα, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία.

-δικαίωμα εναντίωσης-αντίταξης, στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας εκτός αν υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων του Δήμου.

 

Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Τέλος, διατηρείτε και δικαίωμα προσφυγής-καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) [Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ.: +30 2106475600, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ] εφόσον θεωρείτε ότι προσβάλλονται τα δικαιώματα σας αναφορικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,211532&_dad=portal&_schema=PORTAL

 

Ενημερώσεις στην παρούσα Δήλωση Απορρήτου

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας και των διεργασιών μας, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων σας όσον αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα. Ως εκ τούτου, ενδέχεται κατά καιρούς να ενημερώνουμε την παρούσα Δήλωση Απορρήτου. Συνεπώς, σας συνιστούμε να ελέγχετε αυτήν τη δήλωση σε τακτική βάση.

 

Read 386 times Last modified on Thursday, 13 February 2020 09:37
Cookie Policy

By using antiparos.gr website, you agree with the usage of cookies.