Ποδηλασία

Ποδηλασία

Ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου, πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα, οργάνωσε πρώτος αγώνες ποδηλασίας στο νησί. Η μεγάλη συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των κατοίκων και των τουριστών, τους καθιέρωσαν σε μια μεγάλη γιορτή, με σταθερό κοινό. Στις 15-16 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εορτασμών της Αγίας Μαρίνας, δίνεται το καλοκαιρινό ραντεβού, που μαζεύει ποδηλάτες από όλο τον κόσμο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το mountain bike έχει την τιμητική του και ο γύρος του νησιού γίνεται πρόκληση για τους τολμηρούς του είδους.

Η χρήση του ποδηλάτου έχει διαδοθεί και στον τουριστικό πληθυσμό. Είναι η πιο υγιής και οικονομική λύση, για τον εκδρομέα που θέλει να ζήσει και το υπόλοιπο κομμάτι της Αντιπάρου, πέραν του οικισμού και της αγοράς. Για αυτόν που θέλει να εξερευνήσει το νησί, οι διαδρομές είναι πάμπολλες.

Μία πρόταση εύκολης, για όλους, βόλτας είναι, με αφετηρία το Λιμάνι, πετάλι έως τον Κάμπο και τερματισμό από τα Γλυφά.

Για μυημένους του είδους μία πιο δύσκολη διαδρομή, με ιδιαίτερη (ψυχική) αποζημίωση για τον καταβεβλημένο κόπο, είναι η εξής: Λιμάνι - Σωρός - Άγιος Σώστης - Μαστίχια - Άγ. Γεώργιος - Μοναστήρια - Κάμπος - Αυλάκια - Άγιος Δημήτριος - Σιφνέικος γυαλός - Αγριόκαστρο - Camping - Λιμάνι. Εσείς διαλέγετε!

Καταστήματα ενοικίασης ποδηλάτων υπάρχουν πολλά, ενώ οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου (σεζόν) και τη διάρκεια της ενοικίασης.

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 04:59
επιστροφή στην κορυφή

Warning: Creating default object from empty value in /home/antibet3/public_html/modules/mod_ilmk2splititem/helper.php on line 140
  • infobox

    Τα τελευταία χρόνια, η άνθιση του ποδηλάτου στην Αντίπαρο χαροποιεί τους λάτρεις του αθλήματος. Μέσο μεταφοράς, ψυχαγωγίας και άσκησης, οι Αντιπαριώτες το χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο, σε όλες τις ηλικίες. Οι δρόμοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε συνδυασμό με το ήρεμο περιβάλλον, το ποδήλατο είναι ο πιο ασφαλής και...ξεκούραστος τρόπος να κάνει κανείς τη βόλτα του, τις καθημερινές μετακινήσεις και τη γυμναστική του.


Warning: Creating default object from empty value in /home/antibet3/public_html/modules/mod_ilmk2splititem/helper.php on line 140

Για προσθήκη ή διόρθωση καταχώρησης  απευθυνθείτε στην Κ.Ε.Δ.Α.
Τηλ. 22840 28314, email: keda@antiparos.gr