Κυνήγι

Κυνήγι

Η κυνηγετική περίοδος καθώς και οι χωροταξικοί περιορισμοί είναι οι ίδιοι και για το κυνήγι πτηνών. Εξαιρείται η θήρα πέρδικας, με επιτρεπόμενες ημερομηνίες 15 Σεπτεμβρίου έως το Δεκέμβριο. Η πανίδα που έχει θηρευτικό ενδιαφέρον στο νησί είναι οι τσίχλες, τα τρυγόνια, τα ορτύκια, οι μπεκάτσες και οι πέρδικες.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πάρου - Αντιπάρου είναι πολύ δραστήριος και ενεργός και φροντίζει να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας και να πραγματοποιείται ομαλά η θηρευτική δραστηριότητα. Επιπλέον, δρα στην πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, οργανώνει αναδασώσεις και προσφέρει στον τόπο έργα για την προστασία της άγριας πανίδας και των βιοτόπων. Στις 19 Σεπτεμβρίου, παραμονή του Αγίου Ευσταθίου, προστάτη των κυνηγών, διοργανώνουν παραδοσιακό γλέντι στο εκκλησάκι του Αγίου, στο Μαράθι της Πάρου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο του Συλλόγου 22840 21401.

Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014 13:12
επιστροφή στην κορυφή

Warning: Creating default object from empty value in /home/antibet3/public_html/modules/mod_ilmk2splititem/helper.php on line 140
  • infobox

    Το κυνήγι είναι ένα μέσο υπαίθριας αναψυχής που προτιμούν πολλοί ντόπιοι, αλλά και κάτοικοι των γύρω νησιών. Οι κυνηγοί καταφθάνουν στην Αντίπαρο, η οποία και φημίζεται για τα αγριοκούνελά της. Η κυνηγετική περίοδος είναι από 20 Αυγούστου έως 20 Ιανουαρίου και η θήρα επιτρέπεται 200 μέτρα από τις παρυφές των οικισμών και 100 μέτρα από τα μεμονωμένα σπίτια.


Warning: Creating default object from empty value in /home/antibet3/public_html/modules/mod_ilmk2splititem/helper.php on line 140

Για προσθήκη ή διόρθωση καταχώρησης  απευθυνθείτε στην Κ.Ε.Δ.Α.
Τηλ. 22840 28314, email: keda@antiparos.gr