Ιστιοπλοΐα

Ιστιοπλοΐα

Η βόλτα με το φουσκωτό, οι βουτιές και το πικνίκ που, ίσως, ακολουθεί, δίνει χαρά σε όλη την οικογένεια. Στην Αντίπαρο, η μορφολογία του εδάφους είναι τέτοια, ώστε η πρόσβαση με φουσκωτό, σε όλες τις παραλίες, γίνεται ελεύθερη και εύκολη. Εξερευνήστε το νησί, καθώς και τα νησάκια που συνθέτουν τη συστάδα της Αντιπάρου. Απολαύστε το μπάνιο σας και το φαγητό, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας του πλεούμενου και καθαριότητας του τόπου μας. Εάν επιθυμείτε να νοικιάσετε σκάφος, στον οικισμό θα βρείτε γραφεία ενοικιάσεως.

Το νησί προσελκύει και λάτρεις της ιστιοπλοΐας, οι οποίοι το επιλέγουν, εκτός των άλλων, για τη γεωγραφική του θέση στην καρδιά του Αιγαίου και την εγγύτητά του με τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια. Ακόμη και περαστικός όμως αν είστε, σας προτείνουμε να ανακαλύψετε τα Παντερονήσια, στην ανατολική πλευρά του νησιού, με τα εκπληκτικά, πράσινα νερά τους, τα Επάνω και Κάτω Φυρά (βόρεια), το Στρογγυλό και, φυσικά, το Δεσποτικό (νοτιοδυτικά) με τα, υψηλής ιστορικής αξίας, αρχαιολογικά ευρήματα.

Εάν επισκεφθείτε την Αντίπαρο με φουσκωτό ή ιστιοπλοϊκό είναι καλό να γνωρίζετε ότι αν και δεν υπάρχει, ακόμη, οργανωμένη μαρίνα, μπορείτε να δέσετε το σκάφος σας στο Λιμάνι και στις παραλίες Σωρός και Άη Γιώργης.

Από το 2004 δίνεται η δυνατότητα στους μόνιμους κατοίκους να εκπαιδευτούν και να λατρέψουν την ιστιοπλοΐα. Τη χρονιά εκείνη ιδρύθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου, με σκοπό "τη διάδοση και τη γνώση θαλάσσιων αθλημάτων, καθώς και την ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού". Ο Ν.Ο.Α. ανήκει στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και παραδίδει μαθήματα ιστιοπλοΐας (optimist, laser), όλο το χρόνο, σε μαθητές από 6 ετών, στις εγκαταστάσεις του. Για τα καλοκαιρινά τμήματα, καθώς και τις λοιπές δραστηριότητές του ομίλου, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα του http://antiparosnc.gr/ .

Τηλέφωνο Λιμεναρχείου: 22840 61485.

 

Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 07:30
επιστροφή στην κορυφή

Για προσθήκη ή διόρθωση καταχώρησης  απευθυνθείτε στην Κ.Ε.Δ.Α.
Τηλ. 22840 28314, email: keda@antiparos.gr

Πολιτική Cooikies

Χρησιμοποιώντας το antiparos.gr, συμφωνείτε στη χρήση των cookies από τον ιστότοπο.