ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021

25 Οκτωβρίου, 2021

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση των Δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων, οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από της 08:00 ώρα το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ώρα 07:30 

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας. 

Ώρα 10:00 

Τέλεση δοξολογίας στον Ναό του Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Κονταράτου Μαρία. 

Ώρα 11:00 

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων.

Ώρα 11:30 

Παρέλαση μαθητριών και μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον κεντρικό πεζόδρομο.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Την ώρα της παρέλασης, η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες, αφού θα είναι στοιχισμένοι, ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση να φορούν τις μάσκες τους.

Υπεύθυνοι τελετής ορίζονται η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Κονταράτου Μαρία και ο διευθυντής του Γυμνασίου Σκαραμαγκάς Ελευθέριος 

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου

Αναστάσιος Δημ. Φαρούπος