Έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τα καύσιμα

29 Δεκεμβρίου, 2020

Σας ενημερώνουμε ότι από χθές 28/12/2020 είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στο σκέλος των καυσίμων σε 34 νησιά της πιλοτικής φάσης, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Αντίπαρος

Σύμφωνα με το άρθρο 112 του ν.4714/2020, από 1-8-2020 η καταβολή του Αντισταθμίσματος Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) του ν.4551/2018, όπως ισχύει, για την προμήθεια των επιλέξιμων υγρών καυσίμων, θα γίνεται απευθείας στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις των 34 νησιών, που είναι δικαιούχοι του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη (MAN) και του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (ΜΑΝΕ).

Επιλέξιμα καύσιμα είναι όλοι οι τύποι αμόλυβδης βενζίνης, όλοι οι τύποι diesel κίνησης, το υγραέριο κίνησης και το diesel θέρμανσης.

Πως λειτουργεί η πλατφόρμα

Οι κάτοχοι ΜΑΝ και ΜΑΝΕ των ανωτέρω νησιών μπορούν να καταχωρίσουν τις αποδείξεις προμήθειας επιλέξιμων καυσίμων που έχουν λάβει από την 1η Αυγούστου 2020, καθώς και να προμηθεύονται υγρά καύσιμα, με άμεση καταχώριση της απόδειξής τους από τους πρατηριούχους, αφού πραγματοποιήσουν είσοδο στο Πληροφοριακό Σύστημα του Μ.Ι. και αποδεχτούν τους όρους συμμετοχής τους στη δράση του Μ.Ι. Καυσίμων

Πως αποκτά κανείς ΜΑΝ και ΜΑΝΕ

Σε περίπτωση που δικαιούχος της δράσης δεν διαθέτει ΜΑΝ, ΜΑΝ-Ε μπορεί να εγγραφεί ακολουθώντας τους εξής συνδέσμους:

Σε περίπτωση οποιουδήποτε τεχνικού προβλήματος ή ερωτήματος για τη δράση, μπορεί να αποσταλεί αντίστοιχο αίτημα στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης, μέσω της καρτέλας «Επικοινωνία με Γραφείο Αρωγής», είτε να γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Αρωγής στο 215 215 78 44 (Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 – 17:00).